sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pikasurautuksena pitsiä

Ihana harrastus tämä ompelu; vähän surrur ja vaatekaappi saa täydennystä tällaisella ihanuudella. Hihansuut ja helma on vain saumurilla hurautettu. Köyhän miehen rullapäärme, kun ei sellaista saumurillani pysty tekemään ;) Pitsiä tekisi mieli tunkea jokaiseen vaatteeseen. Tällä kertaa sitä löytyy selästä.





 
Materiaalit: Trikoo kaverilta, pitsi Eurokankaan palalaarista
Kaava: Summer Basic (OB 2/2013), koko 38. Hihansuita suurennettu ja helman "mutkat" vedetty suoriksi.

torstai 27. kesäkuuta 2013

Pöllöjä x2

Tilaustyönä tein kaverin ostamasta kankaasta kaksi mekkoa. Ystävän tyttö oli ehdottomasti halunnut itselleen ja meidän Venkulalle samanlaiset mekot. Onhan se hieman huvittavaa tehdä omalle tytölle tilaustyönä mekkoa, mutta sitä tehdään mitä käsketään ;)


 
 




Materiaalit: Joustofrotee Kangastukusta, vaaleanpunainen resori Tarjouspalasta, keltainen resori Kärkkäiseltä
Kaava: Racerback Dress, isompi 7-8v hieman pidennettynä, pienempi 12-18kk

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Michas Stoffecken yllätyspaketti

Olin mukana kimppatilauksessa Saksaan Michas Stoffeckelle. Kun mietin, uskallanko tilata yllätyspaketin, googletin millaisia paketteja sieltä on saanut. Ajattelin lisätä kuvan omasta paketistani, jos joku muukin asiaa pohtii :) Otin 4m tähtiä, palloja ja sydämiä tyttöväreissä ja tällaiset tuli (olen erittäin tyytyväinen!):

Käärönä yllätyspaketti ja vieressä metritavarana tilaamani.
 


torstai 20. kesäkuuta 2013

Lahja pienelle miehelle

Saatiin kutsu ystäväni pojan 1-vuotissyntymäpäiville. Juuri pari viikkoa aikaisemmin oli juhlittu meidän Elppusta ja lahjaksi saatu heiltä t-paita ja shortsit. Ihan samanlaista settiä en viitsinyt tehdä, joten t-paita ja lipallinen pipo.




Materiaalit: Kankaat Metsolasta, lipan tukikankaat Eurokankaasta
Kaavat: Paita Papana (OB 4/2010), 86cm. Pipo Lucovica (OB 4/2011), 46cm. Lippa lisätty.

Kerrankin koeversio!

Hiukkasen on välillä harmittanut, kun en oikein jaksa tehdä koeversioita. Kerrankin jaksoin tehdä! Tietenkin tällaisten ei niin mieluisten teko kesti ja kesti. Leikkasin siis heti kun tämän vuoden ensimmäinen OB ilmestyi... Kangas ei vieläkään ole lemppareita, mutta kaava olikin kiva! Ja ensimmäistä kertaa kokeilin tällaisia taskuja ja onnistui yllättävän hyvin :)







Lähiaikoina on aikaa kulunut ensimmäisiin tilaustöihin!! Kaverini hankkimista kankaista tein kolmet housut, kolme paitaa ja hupparin.

Materiaalit: vihreä velour muistaakseni Royal-tuotteelta, apinatrikoo Metsolasta
Kaava: Chillax (OB 1/2013), 104cm

Kalastajia, osa 2





Pitkästä aikaa on ollut lämmintä, joten housut pääsi sovitukseen osa 1:n t-paidan kanssa.


Ja seikkailemaan "tippitapin" kanssa. Eli pikkuveikka on vihdoin lähtenyt kävelemään ja kesäjumppis on kaivettu jemmoista.

Kalastajat pääsivät myös edustamaan ensimmäisiin yleisurheilukisoihin. Tai no muillehan ne olivat jo kolmannet, mutta meillä taas kesti hieman päästä kärryille tapahtumista...


Materiaalit: Kalastaja-trikoo ja raidallinen resori Majapuulta, college Sampsukasta
Kaavat: Paita Buttoned Up (OB 1/2012), 98cm. Kangas ei meinannut riitää joten, hihoja hieman lyhennetty ja lisätty "resorit" samasta kankaasta. Housut Chillax (OB 1/2013), 104cm. Lahkeita levennetty, lisätty resorit lahkeensuihin ja vyötärölle.

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Näille en keksinyt nimeä. Tavallisen tylsä setti, mutta niiiiin ihanat kankaat! Paita miljoonannen kerran Little Lamb, mutta leggarikaava sentään ensimmäistä kertaa kokeilussa ;)

 
Varmaan taito saada yhtä pitkät lahkeet näyttämään noin eri pituisilta kuvassa...


Materiaalit: Ystävykset-trikoo Sampsukasta, raita interlock Pehemiältä (interlock ei ehkä parasta leggareissa, mutta kyllä iltapäivään mennessä neidin housut oli jo niin likaiset, että polvipussit ei paljoa menoa haittaa). Kerrankin muistan resorin ostopaikan: Järvenpään Tarjouspala
Kaavat: T-paita Little Lamb (OB 4/2012), 98cm lyhennetyillä hihoilla. Leggarit Ropina (OB 6/2012), leveys 104cm ilman saumanvaroja, pituus 110cm

Mekkosia

Kaksi kesämekkoa Venkulalle ja pitkästä aikaa uusien kaavojen testailua!





Materiaalit: Leppistrikoo Metsolasta, sienitrikoo kaverilta (alunperin Kestovaippakaupasta)
Kaavat: Ylempi mekko Racerback Dress (täältä löytyvä ilmaiskaava), leveys 12-18kk, pituus 2v. Tarkoitus oli tehdä isompi, mutta univelka painaa ja aivot käy hitaalla... Alempi mekko Seesaw (OB 3/2012), 98cm.