tiistai 18. syyskuuta 2012

Kalastavia karhuja

 Kalastavista karhuista syntyi Venkulalle huppari. Autumn Forest (OB 4/2012)-kaava on hoikkaa mitoitusta ja pienin koko on 110. Vertasin saman lehden normaalia mitoitusta olevaan 98 paitaan ja huomasin ettei huppari ole paljoa isompi. Hihoja lyhensin, helmaa vähän levensin, huppua pienensin ja tein paidan ilman saumavaroja.
 Tuli ihan passeli, mutta kasvunvaraa ei kauheasti ole. Onneksi helmaa kaventamalla tästä tulee hyvä pikkuveikalle. Neiti tykkää hirveästi huppareista ja paita piti saada suoraan ompelukoneelta päälle.
 Elpulle tein paidan, mutta kangas meinasi pahasti loppua kesken! Harmittaa kovasti, että tilasin vain 60cm kangasta. Kätköistä löytyi onneks pieni pala, jonka olin Kangashamstereista ostanut. Kangas ei riittänyt kuin pieniin saumavaroihin ja hiat piti tehdä kahdesta osasta. Kaavana Loikka (OB 4/2010) ja kokona 74, mutta lopputulos olikin 68. Jujuna tässä on siis nepparit raglansaumassa. Nopea oli tehdä, pelkästään saumurilla olisi onnistunut, mutta tikkasin ompelukoneella helmasauman päälle. Tykkäsin, näitä siis lisää!
 Karhuista riitti vielä Elpun pipoon. Tällä kertaa leveys sopiva, mutta korkeutta olisi saanut olla hieman enemmän. Ja isännän makuun pienemmät "korvat" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti