maanantai 1. huhtikuuta 2013

Mäyriksiä

 

Neiti Venkulan vauva-aikana kaikkien vaatteiden piti olla vaaleanpunaisia (ja ei pinkkejä vaan vaaleanpunaisia), ruskeita tai valkoisia. Taisin saada yliannoksen hempeilystä ja lähiaikoina on miellyttänyt enemmän värikkäämmät vaatteet. Nyt on ilmeisesti aikaa kulunut tarpeeksi ja vaaleanpunainen on alkanut hiipiä takaisin.

Mahottoman suloinen mäyrisvelour napsahti heti ostoskoriin, kun se Majapuun kauppaan ilmestyi. Mummilastakin tällainen otus löytyy ja huppari saikin heti nimen "Arttu-huppari". Kangas oli esipesussa taittuneena ja siihen painui tuollainen raita, joka varmasti katoaa seuravassa pesussa :)

 

Olen hieman laiska kaavojen piirtäjä, mutta näköjään hyvin saa 98cm setin 80cm kaavoilla vähän sieltä täältä suurentelemalla. Huppari tarvitsi aivan selvästi kaverikseen farkut. Ja haa, keskenerästen laatikossahan lojui pikkuveikkaa ajatellen leikatut 80cm farkkujen osat. Ei muuta kun astetta pidemmät resorit lahkeisiin ja hyvät tuli :) Ja kuten jo aiemmin tuli kehuttua äitini jemmoja niin sieltähän löytyi myös meikäläisen teiniaikojen lempifarkut, jotka saivat nyt uuden elämän.

Hieman mietitytti, miten sivusaumojen saumurointi sujuu. Niissä kun on taskujen kohdalla 2xfarkku+3xresori+1xvelour, mutta Eva-vanhus vaan rouskutti iloisesti menemään! Kankaan riittävyys oli niin siinä ja siinä, että taskuihin ei saatu kuin muutama mäykynperä...
Ja vielä pitsikukalla varustettu pipo niin se oli siinä! Nyt enää puuttuu ne lämpimät kevätsäät, että näillä tarkenisi ulkona!Neiti taitaa olla arkeologi-tätiinsä tullut kun heti alkoi kivien kaivelu...

Materiaalit: Mäyräkoiravelour Majapuulta, vetoketju Kangastukusta, pitsikukka Tiimarista, ruskean trikoon ja resorin ostopaikasta ei mitään hajua... (Ja rakas mieheni niitä ei silti ole paljon vaikka ei jokaisen ostopaikkaa muistaisi! Tai jos löytää semmoisia kankaita, joita ei muista ostaneensa...)
Kaavat: Huppari Against the Wind (OB 1/2013) 80cm hieman reilummilla saumanvaroilla ja reilusti pidennettynä (helmaa on myös levennetty vaikkei se kuvista näykään). Farkut Little Rabbit (OB 1/2012) 80cm. Pipo Lucovica (OB 4/2011) 48 ilman saumanvaroja.

8 kommenttia:

 1. Oi ihanuutta, kuinka suloinen setti :)

  VastaaPoista
 2. herkulliset ne koirat taitavasti toteutettuna

  VastaaPoista
 3. onpa ihana setti. Jäinkin heti lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. hyvin olet saanut ne mäyrikset jatkettua vetoketjun kohdalla, onnittelen!!
  Söpö yhdistelmä kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 5. Söpö ja varmasti tykätty setti! (:

  VastaaPoista